Kapcsolat


E-mail:  nekinem@csakneked-elektronika.hu

just4youelectronics@gmail.com

tel/sms:  +36303854066

Megosztás

főbb működési elvek

FESZÜLTSÉGSZINT KAPCSOLÓK

2012.12.03.

Ez esetben a figyelt feszültségi küszöbérték elérése váltja ki a kimenet változását. Erre leggyakrabban akkor merül fel igény, amikor autóvillamossági javításoknál egy-egy elektromos rendszer hibás funkcióit szeretnénk pótolni anélkül, hogy ezért komplett egész vezérléseket cserélnénk ki.

tovább

VEZÉRLÉSEK SORREND ALAPJÁN

2012.12.03. VEZÉRLÉSEK SORREND ALAPJÁN

A felhasználási lehetőségek szerteágazóak, ahol bizonyos jelek egymás után meghatározott sorrendjét kell felismernie az elektronikának, és ez alapján szolgáltatni a megfelelő kimenő jeleket.

tovább

KAPCSOLÁS GOMBNYOMÁSRA

2012.12.03.

Ezen az elven egy nyomógomb, vagy más rövid impulzus az elektronika bemenő jele. Egy gombnyomásra bekapcsolja a kimenetet, a következő gombnyomásra kikapcsol.

tovább

KAPCSOLÁS ÉRINTÉSRE

2012.12.03. KAPCSOLÁS ÉRINTÉSRE

Biztonsági rendszerek kiegészítőjeként használatos az érintő modul, amely a kimenetét akkor változtatja, ha a kézzel megérintjük azt a pontot, amely a bemenetre csatlakozik.

tovább

SZÁMLÁLÓK

2012.12.03.

Gyakran a bementi impulzusok számától függő kimeneti jeleket kell szolgáltatnia a modulnak.

A címoldalon látható digitális kijelzőt például ilyen számláló áramkörök hajtják meg, ez esetben a bemeneti jelet adó mennyiségeket mutatja az utolsó nullázás óta. Itt tehát egy mérő rendszer eleme a számláló.

tovább

IDŐZÍTŐK

2012.12.03.

Leggyakoribb eset, amikor a modul feladata a bemenő jel (impulzus) valós idejéhez képest rövidebb, vagy hosszabb kimeneti jelet létrehozni.

tovább