Kapcsolat


E-mail:  nekinem@csakneked-elektronika.hu

just4youelectronics@gmail.com

tel/sms:  +36303854066

Megosztás

SZÁMLÁLÓK

2012.12.03.

Gyakran a bementi impulzusok számától függő kimeneti jeleket kell szolgáltatnia a modulnak.

A címoldalon látható digitális kijelzőt például ilyen számláló áramkörök hajtják meg, ez esetben a bemeneti jelet adó mennyiségeket mutatja az utolsó nullázás óta. Itt tehát egy mérő rendszer eleme a számláló.

Egyszerűbb esetben például biztonsági rendszereknél lehet elvárás, hogy a bemenet meghatározott számú működtetése aktiváljon egy kimenetet. Összetettebb esetben a modul a különböző számú bemenő jeleknek megfelelően több ehhez rendelt kimenetet is működtethet.

Szintén tőlünk ered az a megoldás, amikor a rendszerhez kapcsolt mobiltelefon szolgáltatja az elektronika bemeneti jelét, konkrétan a telefon "standby" üzemmódból "felébresztése" ad számunkra információt, amivel megfelelő időkorlátokat használva hívás számlálóval tudunk kapcsolni bármit. Jó példa erre egy távoli épület fűtésrendszere, amit 2 szobatermosztáttal szereltek, és hogy a fűtésrendszer mondjuk a 8 °C-os fagymentesítés, és a másik termosztáton beállított 21 °C-os fűtés üzemmódban dolgozzon-e, azt változtathatjuk távolról telefonon keresztül.

vissza