Kapcsolat


E-mail:  nekinem@csakneked-elektronika.hu

just4youelectronics@gmail.com

tel/sms:  +36303854066

Megosztás

jármű modulok

Járó motor modul

2017.03.26.

Feszültségszint változásra kapcsoló elektronika, egy időzítővel egybeépítve. Alkalmazásával például menetfény, vagy az egy járműbe épített 2 akkumulátort összekötő külső relé vezérelhető.

tovább

MIELŐTT BELEMÉLYEDSZ, ÉRDEMES A "FŐBB MŰKÖDÉSI ELVEK" MENÜPONTOT TANULMÁNYOZNI

2012.12.28.

Aki egyedi megoldásokat keres, és eljutott idáig, nem biztos, hogy kész jármű modul formájában találja meg az elképzelését. Itt csak néhány jellegzetes példa szerepel. Ezért célszerű az előző menüpontot is átnézni, mivel a "működési elvek" között is sok olyan ötlet található, amely járműves felhasználásra alkalmas.

tovább

kapcsolás gombnyomásra

2012.12.27.

Ez a modul egy impulzussal be, egy következővel pedig kikapcsolható.
Egyre több gyári rendszerben alkalmaznak ilyen megoldásokat, ezért is merült fel az igény ugyanerre utólagos beszerelések kapcsán. Javításoknál tipikusan elromlott fényváltó kapcsolók/relék esetében használatos.

tovább

vontatáshoz

2012.12.27. vontatáshoz

Az utánfutó vontatásával kapcsolatban a két fő megoldandó feladat elektromos szempontból a jármű elektromos hálózatát védő kapcsolat az utánfutóval, és az irányjelzés megfelelő visszajelzése. Ezekre sokféle megoldás van a piacon. Néhány speciális esetre kidolgoztuk a megoldást.

tovább

indításgátló számláló alapon

2012.12.27.

Egyedi indításgátló készíthető ezzel a számláló modullal aminek a lényege, hogy egy bizonyos gyári, vagy utólagos nyomógomb meghatározott számú működtetésével válik indíthatóvá a jármű.

tovább

indításgátló sorrend figyelő logikával

2012.12.27. indításgátló sorrend figyelő logikával

Egyedi indításgátló építésére alkalmas a sorrend figyelő modul, ami gyári kapcsolók, nyomógombok, vagy utólagos kezelőszervek meghatározott sorrendű működtetésére teszi indíthatóvá a járművet.

tovább

ablak, tükör és ülésfűtés időzítő gombnyomásra

2012.12.27.

Ez a modul egy gombnyomásra be- és kikapcsoló, valamint egy időzítő egységet tartalmaz egyetlen kimenettel. Egy bemenő impulzusra bekapcsolja a kimenetet, a kikapcsolás pedig az időzítés leteltével automatikusan következik be, vagy ezen belül bármikor egy következő bemenő impulzussal kézzel is leállítható.
Az időzítés hossza tipikusan 2-10 perc közötti tartományban állítható.

tovább

irányjelző kényelme és biztonsága

2012.12.06.

Saját ötletből fejlesztettem ki a kinn felejtett index jelzésére egy számláló modult, amely meghatározott számú villanás után figyelmezteti a gépkocsivezetőt. Az utóbbi években elterjedt komfort indexre is igény mutatkozik a régebbi autóknál, ez megvalósítható az index-komfort modulunkkal. Logikus könnyítés a beszerelésnél, ha a két extra igényre egybeépített "2in1" modult választja valaki.

tovább

menetjelző lámpa vezérlése

2012.12.02.

Az utólag felszerelt menetjelző lámpák közül kevés felel meg a KRESZ előírásoknak, és gyakran a józan észnek sem.
A szabályos működtetésre ad lehetőséget ez a modul, amely szabályosan bekötve maradéktalanul szabályossá teszi a DRL lámpát.

tovább

kombinált időzítők

2012.12.02.

Ide sorolható tipikusan a belsővilágítás késleltető, amely nem csak az ajtókapcsoló csukását követően késleltetve tartja fenn a lámpa bekapcsolt helyzetét a meghatározott ideig, hanem a lámpa ki és bekapcsolásánál a gyújtáskapcsoló és a központi zár állapotát is figyelembe veszi.
Ezeken felül egy biztonsági funkciója is van, ami a meghatározott időn túl (ami alap esetben kb 8 perc) lekapcsolja a kimenetet.

tovább