Kapcsolat


E-mail:  nekinem@csakneked-elektronika.hu

just4youelectronics@gmail.com

tel/sms:  +36303854066

Megosztás

ablak, tükör és ülésfűtés időzítő gombnyomásra

2012.12.27.

Ez a modul egy gombnyomásra be- és kikapcsoló, valamint egy időzítő egységet tartalmaz egyetlen kimenettel. Egy bemenő impulzusra bekapcsolja a kimenetet, a kikapcsolás pedig az időzítés leteltével automatikusan következik be, vagy ezen belül bármikor egy következő bemenő impulzussal kézzel is leállítható.
Az időzítés hossza tipikusan 2-10 perc közötti tartományban állítható.

Az elektronika egy negatív bemenettel, és egy 500mA-es negatív kimenettel készül. Így relézve alkalmas utólagos beszereléseknél, és gyári meghibásodott rendszerek javításánál egyaránt. Utóbbi esetben gyakran egy központi vezérlő dolga lenne a páramentesítő és fűtő relék működtetése, ez a funkció azonban meghibásodhat. Ha a relék külső vezérléssel működnek, akkor a központi, más feladatait egyébként hibátlanul ellátó elektronika mellé beépíthető ez a modul, helyettesítve a meghibásodott egység funkcióját.

Utólagos beépítésére akkor szokott szükség lenni, ha a korábban billenőkapcsolós működtetést szeretnék nyomógombosra cserélni.

Ezzel az átalakítással kiküszöbölhető, hogy akár órákra bekapcsolva maradjon a páramentesítő, vagy fűtő egység.

Ugyanez a modul működhet ülésfűtés időzítőként, vagy a szélvédő és tükör páramentesítőjét is időzítheti.  Ha az idő leteltével bekövetkezik a kikapcsolás, egy ismételt gombnyomással újra indul a korábbival megegyező időre, tetszőleges alkalommal ismételhetően.

 

vissza