Kapcsolat


E-mail:  nekinem@csakneked-elektronika.hu

just4youelectronics@gmail.com

tel/sms:  +36303854066

Megosztás

indításgátló számláló alapon

2012.12.27.

Egyedi indításgátló készíthető ezzel a számláló modullal aminek a lényege, hogy egy bizonyos gyári, vagy utólagos nyomógomb meghatározott számú működtetésével válik indíthatóvá a jármű.

Célszerű olyan kezelőszervet választani hozzá, ami sem kívülről, sem az utasok által nem nagyon látható. Így például utólagos érzékelő, és egyébként elektromos funkcióval nem is rendelkező kezelőszerv párosításával egészen kreatív módon megvalósítható egy ilyen megoldás.

A megrendelésnél ki kell választani, hogy mennyi bemenő impulzusra billenjen engedélyező állapotba az elektronika. Célszerű egy ennél lényegesen magasabb számot is választani a szerviz funkcióhoz.
A tiltó állapot egy külön negatív bemenetre aktiválódik.

Így 3 állapota van a rendszernek.
Ha például a 3 és a 8 a két kiválasztott szám, akkor a következőképpen működik.
Alap állapotban a tiltó kimenet aktív, azon jelenik meg 500mA-rel terhelhető negatív.
A bemenetre 3 impulzust adva engedélyező állapotba billen a szerkezet, a tiltó kimenetről leveszi a negatívot, az engedélyező kimenetre kapcsol szintén 500mA-rel terhelhető negatívot.
Üzemszerűen ez a két állapot ismétlődik a használat során.
Abban a ritkább esetben, amikor a járművet a tulajdonosokon kívül más is vezeti, például egy javítás alkalmával, ezt megelőzően célszerű a harmadik "szerviz üzemmódba" billenteni a rendszert a bemenetére adott 8 impulzussal. Ez az állapot később 3 impulzus beadásával oldható fel ismét.

A kapcsoló impulzusok száma egyedi megbeszélés tárgya, míg a bemenetül szolgáló jel polaritását, és hogy az adott járműnél ezt honnan célszerű venni, azt a beszerelővel kell előzetesen egyeztetni.

vissza